ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

«Παιχνίδια Αγάπης» -Δράση αγάπης από παιδιά για παιδιά

«Παιχνίδια Αγάπης» -Δράση αγάπης από παιδιά για παιδιά

10 Νοεμβρίου 2015, 13:47
exohiko
Με στόχο να έχει το κάθε παιδί το δικό του παιχνίδι για τα φετινά Χριστούγεννα, ο Δήμος Βόλου οργανώνει εκστρατεία συλλογής παιχνιδιών που θα προσφερθούν σε παιδιά, των οποίων οι γονείς αδυνατούν οικονομικά να τους προσφέρουν αυτή τη μικρή χαρά.
Για τη συλλογή των παιχνιδιών, από αρχές  Δεκεμβρίου, θα είναι ανοικτή η κεντρική είσοδος του Δημαρχείου, όπου οι μικροί δημότες στο ειδικά διαμορφωμένο σημείο θα παραδίδουν το παιχνίδι που τους «περισσεύει» για να αξιοποιηθεί από τα παιδιά κάποιας άλλης οικογένειας.
Ως «ανταμοιβή» για την ευγενική τους προσφορά, οι νεαροί δημότες της πόλης θα συμμετέχουν –  εφόσον το επιθυμούν –  σε ειδικό πρόγραμμα ξενάγησης στα Χαρακτικά Έργα του Τάσσου, το οποίο θα υλοποιηθεί από το προσωπικό του Δήμου  και Εθελοντές.
Στη διαδικασία παράδοσης των παιχνιδιών μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά μεμονωμένα με πρωτοβουλία της οικογένειας, αλλά καλούνται και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της πόλης να οργανώσουν παραδόσεις παιχνιδιών ανά τάξη ή και σχολείο.
Λίγες ημέρες προ των Χριστουγέννων, οπότε και θα ολοκληρωθεί η συλλογή των παιχνιδιών, ομάδες παιδιών καλούνται να συμμετάσχουν σε εργαστήριο συσκευασίας δώρου των ειδών, μία συλλογική διαδικασία όπου το προσωπικό του Δήμου σε συνεργασία με τους μικρούς εθελοντές θα τυλίξουν με αγάπη τα δώρα για να φύγουν για τους προορισμούς τους.
Όταν τα παιχνίδια αμπαλαριστούν και φορτωθούν σε οχήματα, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο γιορτή για παιδιά…από παιδιά…με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της συγκεκριμένης γιορτής θα υλοποιηθεί από μικρούς καλλιτέχνες – μουσικούς, ηθοποιούς, ζωγράφους κλπ, των οποίων η ηλικία δεν ξεπερνά τα 12 έτη.
Με τη δράση «Παιχνίδια Αγάπης», ο Δήμος Βόλου στοχεύει στην ενεργοποίηση και των μικρότερων σε ηλικία δημοτών, των αυριανών δημοτών που θα πάρουν στα χέρια τους το μέλλον της ομορφότερης ίσως πόλης της Ελλάδας.
Για τις οργανωμένες παραδόσεις παιχνιδιών και τη συμμετοχή στο  πρόγραμμα ξενάγησης  για τα Χαρακτικά έργα του Δημαρχείου, οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο Βόλου σε τηλέφωνα που θα ανακοινωθούν σύντομα. Με τον ίδιο τρόπο θα επικοινωνούν με το Δήμο Βόλου και τα παιδιά που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση και τη γιορτή για το αμπαλάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου