ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Εικόνες και ύμνοι του Άγιου Δωδεκαήμερου στο Μουσείο της Πόλης

Εικόνες και ύμνοι του Άγιου Δωδεκαήμερου στο Μουσείο της Πόλης

10 Δεκεμβρίου 2015, 13:55
Μουσείο Πόλης (1)
Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Πόλης εκδήλωση με θέμα την εορταστική παράδοση του Αγίου Δωδεκαημέρου στο Βόλο και την περιοχή. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Δ/νση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δ. Βόλου και το περιεχόμενό της είναι αποτέλεσμα σύμπραξης δύο επιστημονικών τομέων της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, της Ψαλτικής Τέχνης και Μουσικολογίας και των Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και Κειμηλίων.
Πρόκειται για μια επίκαιρη, εορταστική εκδήλωση γεμάτη κάλαντα και ύμνους του Αγίου Δωδεκαημέρου, διανθισμένα με λόγους και εικόνες για την Ορθόδοξη λατρευτική παράδοση, την Ψαλτική Τέχνη, την εικονογραφία και τη λαογραφία των ημερών.
Προσκεκλημένος είναι ο Χορός Ψαλτών της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών ο οποίος θα ψάλει ύμνους και κάλαντα υπό την διεύθυνση του συμπολίτη μας Επίκουρου Καθηγητού Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Σχολής, Κωνσταντίνου Χαριλ. Καραγκούνη. Την επιλογή των κειμένων και των φωτογραφιών έχουν επιμεληθεί οι κ.κ. Μαρία Νάνου και Βάσα Παρασκευά.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και το Μουσείο θα είναι ανοικτό από τις 10.30 π.μ. (Μουσείο πόλης, Παλιά, Φερών 17).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου