ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

«Βραδινό Σκασιαρχείο» – Μουσική παράσταση στην Παλαιά Ηλεκτρική με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

«Βραδινό Σκασιαρχείο» – Μουσική παράσταση στην Παλαιά Ηλεκτρική με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

14 Δεκεμβρίου 2015, 13:29
foto parastasis
Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου & το Δημοτικό Ωδείο Βόλου παρουσιάζουν την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 21:00 στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής (Χατζηαργύρη-Ρήγα Φεραίου), τη μουσική παράσταση «Βραδινό Σκασιαρχείο», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Στέφανου Παπαδόπουλου. Η διακεκριμένη υψίφωνος και καθηγήτρια μονωδίας του Δ.Ω.Β., Σύλβια Τσιμπανάκου, θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από όπερες και μιούζικαλ πλαισιώνοντας και ζωντανεύοντας την ιστορία. Την αφήγηση θα την κάνει ο Δημήτρης Κουτσοδημήτρης. Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο του Ωδείου «Voice & Voices, ενώ στο πιάνο συνοδεύει ο Παναγιώτης Γαλανόπουλος.
Το «Βραδινό σκασιαρχείο» είναι ένα μυθιστόρημα που διαδραματίζεται σε μια φανταστική χώρα του νότου στα τέλη του 19ου αιώνα. Οι ζωές των ηρώων ξεδιπλώνονται μέσα από εικόνες μιας άλλης εποχής, πριν ανατείλει ο τεχνολογικός πολιτισμός στον οποίο έχουμε συνηθίσει. Μια εποχή παρακμής της παλιάς τάξης πραγμάτων όπου οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν τη θέση τους σ” ένα νέο κόσμο που γεννιέται. Εν τούτοις όμως, οι δυσκολίες που έχουν ν” αντιμετωπίσουν, όπως η προκατάληψη, η αποστροφή για τη διαφορετικότητα, η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός, μοιάζουν να καθρεφτίζουν τα δεινά των δικών μας καιρών. Οι πρωταγωνιστές αν και βαθιά σημαδεμένοι από την ταπεινή και ταπεινωτική παιδική τους ηλικία, θα επιδείξουν σπάνιες αρετές. Με δύναμη ψυχής, πίστη και αλληλεγγύη θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν από το αδιέξοδο του πεπρωμένου τους. Χάρη στη βοήθεια και την αγάπη κάποιων ανθρώπων, πιστών ακόμα στις διαχρονικές αξίες του ανθρωπισμού, θα διδαχτούν ότι έχουν κι αυτοί το δικαίωμα στην ύπαρξη και την αξιοπρέπεια, αλλά τα δικαιώματα κατακτώνται, δεν εκχωρούνται. Θα διαπιστώσουν ότι ο άνθρωπος δεν λυγάει ούτε από τον πόνο, ούτε από το βάρος του ζυγού, μα από την απελπισία. Θα αντιμετωπίσουν το σιδερένιο κλοιό της κοινωνίας προβάλλοντας τη δύναμη των συναισθημάτων τους, υπερασπίζοντας ακλόνητα τον έρωτα και τη δίψα τους για τη ζωή. Μια τυχαία, μυστική, βραδινή βόλτα των ηρώων, θα σηματοδοτήσει την απαρχή μιας μεγάλης κοινωνικής επανάστασης.
Η συγκεκριμένη παράσταση σηματοδοτεί, μάλιστα, και την επίσημη συναυλία έναρξης του «ΧΕΙΜΩΝΑΝΘΟΥ» ΙΙ (www.wintersweetmusic.org), του ετήσιου κύκλου εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, που εντάσσεται στο πλαίσιο προγραμματισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, την επιμέλεια του οποίου κάνουν ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ανδρέας Μιμαίος μαζί με τον διεθνούς φήμης Βολιώτη πιανίστα Ντίνο Μαστρογιάννη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού και το Χριστουγεννιάτικο Εορταστικό Πρόγραμμα του Δήμου Βόλου στην Ιστοσελίδα www.doepap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου