ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

«Καλά Χριστούγεννα, ωραία μου κυρία»… από το Μουσικό Σχολείο Βόλου

«Καλά Χριστούγεννα, ωραία μου κυρία»… από το Μουσικό Σχολείο Βόλου

7 Δεκεμβρίου 2015, 11:26
poster christmas.cdr
Το Μουσικό Σύνολο «Μιούζικαλ» του Μουσικού Σχολείου Βόλου κορυφώνει τις πρόβες του για το ανέβασμα της μουσικοθεατρικής παράστασης «Καλά Χριστούγεννα, ωραία μου κυρία». Τη διασκευή σεναρίου, τη σκηνοθεσία και την ενορχήστρωση υπογράφουν οι υπεύθυνες καθηγήτριες του συνόλου Ελένη Λεφάκη και Ελένη Τσαρδακά. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την προσπάθεια των μαθητών το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 20.00 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 18.00 στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής. Η παράσταση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου.
Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της μουσικοθεατρικής παράστασης «Ωραία μου Κυρία» τον περασμένο Απρίλη, οι μαθητές του μουσικού συνόλου δημιούργησαν με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους μια πρωτότυπη διασκευή με χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και πάντα με το μήνυμα του σεβασμού στην προσωπικότητα και στη διαφορετικότητα αλλά και της δύναμης της ψυχής. Η ταπεινή λουλουδού Ελάιζα, ηρωίδα του πολυβραβευμένου μιούζικαλ, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς θεατρικούς και κινηματογραφικούς δημιουργούς, διδάσκει ότι η καθαρή καρδιά και η λαμπερή προσωπικότητα επισκιάζει κάθε καθωσπρεπισμό και ξεπερνά σε λάμψη τους φιλτραρισμένους, εξευγενισμένους τρόπους. Η μουσική επένδυση του μιούζικαλ πλαισιώθηκε με πολύ σεβασμό από γνωστές αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες που επιλέχθηκαν πολύ προσεκτικά και με σεβασμό από τους μαθητές του συνόλου ώστε να διατηρηθεί η αρχική ατμόσφαιρα του έργου και ταυτόχρονα να δώσουν μια ξεχωριστή φρεσκάδα και δυναμική σε μια παράσταση διαχρονική που θα συνεχίσει να συγκινεί και τις μελλοντικές γενιές.
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου επιδεικνύουν για ακόμη μια φορά ιδιαίτερο επαγγελματισμό σε ένα δύσκολο και απαιτητικό εγχείρημα. Από τη θέση του πρωταγωνιστή, του κομπάρσου, του χορευτή, του μουσικού της ορχήστρας, του σκηνοθέτη, του δημιουργού σκηνικών, του ενδυματολόγου, του φωτιστή και του φροντιστή, γνωρίζουν όλες τις πτυχές ενός από τα πιο δύσκολα είδη του θεάτρου, του μουσικού θεάτρου και τολμούν να βάλουν τη δική τους πινελιά σε γνωστά, αγαπημένα έργα αγγίζοντάς τα με τη φρεσκάδα και την αθωότητα της παιδικής και εφηβικής τους ματιάς.
Στην παράσταση συμμετέχουν 80 μαθητές όλων των τάξεων του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου. Εισιτήρια προπωλούνται στο Μουσικό Σχολείο Βόλου (τέρμα 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ-Αρσινόης, τηλέφωνο 24210-47155).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου