ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Σε έξαρση τα κρούσματα γρίπης στα παιδιά – Εκδήλωση από την Ένωση Γονέων Βόλου «Θ»

Σε έξαρση τα κρούσματα γρίπης στα παιδιά – Εκδήλωση από την Ένωση Γονέων Βόλου «Θ»

11 Φεβρουαρίου 2016, 12:40
Σ15 Φ1 (10)
Ακόμη και 20 παιδιά με γρίπη εξετάζονται κάθε εβδομάδα στα ιδιωτικά ιατρεία από τον κάθε παιδίατρο το τελευταίο διάστημα, ενδεικτικό της έξαρσης που υπάρχει. Υψηλός πυρετός, βήχας, καταπόνηση ταλαιπωρούν τα παιδιά, ενώ κολλούν και οι γονείς, με αποτέλεσμα να αρρωσταίνει ολόκληρη η οικογένεια.
Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τη γρίπη, τις ιώσεις, τις λοιμώξεις του αναπνευστικού και τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνονται πραγματοποιήθηκε χθες στο σχολικό συγκρότημα Μουρτζούκου.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ένωση Γονέων Βόλου, το Σύλλογο Γονέων του 32ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου και μίλησαν η παιδίατρος κ. Αναστασία Οικονόμου και ο πνευμονολόγος-φυματιολόγος κ. Σάββας Σάρκος, ενώ το συντονισμό είχε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμης Τσάμης.
Η κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στις παιδικές βασικές λοιμώξεις του αναπνευστικού το χειμώνα λέγοντας «πως εδώ και τρεις εβδομάδες βλέπουμε καθημερινά περιστατικά με παιδιά που έχουν γρίπη, με αποτέλεσμα σε ελάχιστες ημέρες να νοσεί ολόκληρη η οικογένεια. Τα συμπτώματα της γρίπης στα παιδιά είναι ο πολύ υψηλός πυρετός που κρατά ακόμη και πέντε με επτά ημέρες, έχουν μεγάλη καταβολή, έντονο βήχα, ενώ υπάρχουν και επιπλοκές. Και πέρυσι είχαμε κρούσματα με γρίπη στα παιδιά, αλλά φέτος είναι περισσότερα. Στη διάρκεια της εβδομάδας εξετάζουμε ακόμη και 20 περιστατικά με γρίπη την εβδομάδα. Μάλιστα λόγω του βήχα τα παιδιά έχουν μεταδοτικότητα ακόμη και για 10 ημέρες. Προσωπικά συμβουλεύω τους γονείς που μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι και να μην τα πηγαίνουν στο παιδικό σταθμό. Και βέβαια εκτός από τη γρίπη, υπάρχουν και οι ιώσεις, το κοινό κρυολόγημα, η λαρυγγίτιδα, η φαρυγγίτιδα».
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Σάρκος μίλησε για το κοινό κρυολόγημα, την πνευμονία, τις λοιμώξεις του αναπνευστικού. «Φέτος τα κρούσματα γρίπης στους συμπολίτες με το στέλεχος H1N1 είναι περισσότερα από πέρυσι και ο κόσμος πρέπει να προφυλάσσεται. Βέβαια να ξεχωρίσουμε το κοινό κρυολόγημα που οφείλεται σε ιούς και είναι πολύ συχνό. Από την άλλη πλευρά η γρίπη έχει πιο έντονα συμπτώματα και μπορούμε να προφυλαχθούμε κάνοντας το εμβόλιο, ώστε μέσα σε δύο εβδομάδες να αναπτύξουμε αντισώματα και αν νοσήσουμε θα περάσουμε τη γρίπη με πιο ήπια συμπτώματα. Παράλληλα απαιτείται καλό πλύσιμο των χεριών και όταν αρρωστήσουμε, να μη λαμβάνουμε μόνοι μας τα αντιβιοτικά, αλλά να απευθυνόμαστε στο γιατρό».
Παράλληλα στους γονείς μετά τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για τη γρίπη υπάρχει σύγχυση αν πρέπει να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου