ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

«Ο Αριστοφάνης πάει σχολείο» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

«Ο Αριστοφάνης πάει σχολείο» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

2 Φεβρουαρίου 2016, 20:29
d9a6dd19-638f-4554-abb0-28cf25a29019
Πρεμιέρα κάνει η Παιδική Σκηνή της Πειραματικής Σκηνής με το έργο «Ο Αριστοφάνης πάει σχολείο» την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 11.30 π.μ στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας).
Μέσα από την μαγεία του θεάτρου, η Πειραματική Σκηνή φέτος , προσπαθεί να γνωρίσει στα παιδιά τον πιο ζωντανό, και ίσως, τον πιο σημερινό απ΄τους ένδοξους προγόνους μας, τον Αριστοφάνη.
Γνωρίζουν τα παιδιά μας, τη «δόξα των αρχαίων προγόνων μας», μα σ΄ένα κλίμα στιφό, ανιαρό , σαν σχολικό κείμενο τη στιγμή του σχολικού εξαναγκασμού. Κι έτσι αντί να τους νοιώσουν, τους αποδιώχνουν, τους θεωρούν ενόχους για την καταπόνηση του θρανίου, για τη  φρίκη της σχολαστικότητας.
Στοχεύοντας κατεθείαν στην παιδική καρδιά , επιλέξαμε να ζωντανέψουμε την  «Ειρήνη», τον  «Πλούτο» και τους «Αχαρνείς», ελπίζοντας πως θα κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν τα τρελά αστεία του Αριστοφάνη, την ελπίδα που σαλεύει σ΄όλα τα έργα του.
Σήμερα μέσα στον μεγάλο κόσμο της παγκοσμιοποίησης,, που φτάνει σ΄εμάς μέσα από την τηλεόραση, το διαδίκτυο, τον τύπο, είναι  σαν να βγαίνουν από τη ζωή μας, οι λανθασμένες επιλογές του Πλούτου που μόνο όταν είναι δίκαιος και ανοιχτομάτης βρίσκει την πραγματική του αξία, τα παθήματα του πολεμόχαρου Λάμαχου, οι χαρούλες του ειρηνάκια Δικαιόπολη.
Σε λίγα χρόνια τα παιδιά μας θα κυβερνάνε τον κόσμο. Στο χέρι τους θα είναι να μην αφήσουν ποτέ τον πόλεμο να ξανακλείσει την Ειρήνη σε σπηλιά, να φτιάξουν μια χώρα δίκαιη και ήσυχη για να ζήσουν τα δικά τους παιδιά.
Θα έχουμε πετύχει το στόχο μας αν,  όταν μεγαλώσουν, αναζητήσουν  να διαβάσουν τον Αριστοφάνη. Θα έχουν πολλά να μάθουν.
Το έργο παρουσιάζεται σε προσαρμογή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρία Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλική Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, βοηθός σκηνοθέτη Κική Παπαζήση, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.
Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι : Γεωργία Κωστούλα, Μανώλης Κάβουρας, Δημήτρης Πανταζής,  Κική Παπαζήση, Στράτος Μεγκές.
Στο φυλλάδιο «Όταν η παράσταση τελειώσει…» που δίνεται στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς όταν φέρουν τους μικρούς θεατές στην Πειραματική Σκηνή, περιέχονται πολλές αφορμές για συζήτηση, ιδέες για θεατρικό παιχνίδι και αυτοσχεδιασμούς.
Το έργο θα παίζεται από την Κυριακή 7 ΙΦεβρουαρίου και κάθε Κυριακή στις 11.30 π. μ ως την Κυριακή 6 Μαρτίου, με γενική είσοδο 5 €.
Παραστάσεις για τα σχολεία που θα θέλουν να παρακολουθήσουν το έργο θα δίνονται στον ίδιο χώρο, έπειτα από τηλεφωνική συνεννόηση με την Πειραματική Σκηνή στα τηλέφωνα 6983309354 και 6944388045.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου