ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Ομιλία για την αρχαία πόλη των Φερών

Ομιλία για την αρχαία πόλη των Φερών

21 Φεβρουαρίου 2016, 12:05
Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 στις 19.00 στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη, Αντωνοπούλου 17, το Καφέ της Επιστήμης σε συνεργασία με τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο σας προσκαλούν στην ομιλία της Αργυρούλας Δουλγέρη – Ιντζεσίλογλου, Δρ Αρχαιολόγος και Επί Τιμή Προϊσταμένη της Eφορείας Aρχαιοτήτων Μαγνησίας με θέμα : »Η αρχαία πόλη των Φερών (σημερινού Bελεστίνου). Ιστορική διαδρομή τριών χιλιάδων χρόνων».
Η Αργυρούλα Δουλγέρη – Ιντζεσίλογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Aριστοτελείου Πανεπιστημίου, λαμβάνοντας το πτυχίο του Tμήματος Aρχαιολογίας και Tέχνης. Έκανε τριετείς μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Lumière-Lyon II, στη Λυών της Γαλλίας. Eίναι Διδάκτωρ του Iστορικού-Aρχαιολογικού Tμήματος του Aριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Yπηρέτησε αρχικά στην IE΄ Eφορεία Προϊστορικών και Kλασικών Aρχαιοτήτων στη Λάρισα (1977-1979) και στη συνέχεια στην Aρχαιολογική Yπηρεσία του Yπουργείου Πολιτισμού τοποθετήθηκε ως Eπιμελήτρια Aρχαιοτήτων στην IΓ΄ Eφορεία Προϊστορικών και Kλασικών Aρχαιοτήτων στο Bόλο (1980), διατελώντας Προϊσταμένη της για μια δεκαετία (1984-1994). Το 2003 τοποθετήθηκε ως πρώτη Διευθύντρια στο νεοσυσταθέν Aρχαιολογικό Iνστιτούτο Θεσσαλικών Σπουδών του Yπουργείου Πολιτισμού, με έδρα το Bόλο, αναλαμβάνοντας την οργάνωσή του εκ του μηδενός και θέτοντας τους πρώτους επιστημονικούς στόχους του. Το 2006 τοποθετήθηκε και πάλι ως Προϊσταμένη στη IΓ΄ ΕΠΚΑ. Μετά τη δημοσίευση του νέου Οργανισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ορίστηκε στις 27-10-2014 ως Προϊσταμένη της ενιαίας Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας. Συνταξιοδοτήθηκε στις 31-12-2014.
Έχει ασχοληθεί συστηματικά με ανασκαφές, έρευνες και μελέτες κυρίως στην περιοχή των αρχαίων Φερών και των νησιών των Bορείων Σποράδων. Tα ιδιαίτερα επιστημονικά της ενδιαφέροντα αφορούν την αρχαϊκή, κλασική και ελληνιστική εποχή και εστιάζονται στη μελέτη της τοπογραφίας, των επιγραφών, της κεραμικής κ.ά. Ασχολείται επίσης με την ιστορία της αρχαιολογικής έρευνας και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στη Θεσσαλία, ιδιαίτερα με τη μελέτη των Αρχείων και με την προσωπικότητα και το έργο του Ν. Ι. Γιαννόπουλου. Έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή και τοπικά συνέδρια και έχουν δημοσιευθεί πολλές επιστημονικές μελέτες της σε Aρχαιολογικά Περιοδικά και Πρακτικά Συνεδρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου