ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Παρουσίαση του βιβλίου του Φοίβου Οικονομίδη: «Το Παγκόσμιο Παιχνίδι στα Βαλκάνια»

Παρουσίαση του βιβλίου του Φοίβου Οικονομίδη: «Το Παγκόσμιο Παιχνίδι στα Βαλκάνια»

5 Φεβρουαρίου 2016, 12:19
ddd
Το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου – ιστορικού ερευνητή Φοίβου Οικονομίδη παρουσιάζεται στον Βόλο σε μια μουσική βραδιά στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη Αντωνοπούλου 17 (μεταξύ  Δημητριάδος και Ιάσονος), τηλ. 690 912 7982, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ. Ο τίτλος της καινούριας σημαντικής εργασίας του Φοίβου Οικονομίδη είναι: «Το παγκόσμιο παιχνίδι στα Βαλκάνια. Ελληνογιουγκοσλαβικές σχέσεις από τον Β’ Παγκόσμιο στον Ψυχρό Πόλεμο»(κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος).
Ομιλητές:
ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, δημοσιογράφος
ΗΛΙΑΣ ΒΟΛΙΟΤΗΣ – ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ, συγγραφέας – δημοσιογράφος
ΦΟΙΒΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Καλλιτεχνικό πρόγραμμα:
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ σε δικά του τραγούδια,
 ερμηνεύει η ΜΑΡΙΝΑ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ
ΛΑΪΚΟ ΚΟΥΑΡΤΡΕΤΟ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (μπουζούκι),
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ (τραγούδι),
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ (κιθάρα), ΝΩΝΤΑΣ ΑΔΑΜΟΣ (ακορντεόν)
Ο ΦΟΙΒΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ παίζει τραγούδια του από την δισκογραφία.
«Το παγκόσμιο παιχνίδι στα Βαλκάνια» με πλήθος απόρρητων εγγράφων, που φέρνει ο συγγραφέας για πρώτη φορά στην δημοσιότητα, αποκαλύπτει τις καθοριστικές, όσο και τραγικές διεργασίες, που έγιναν στις σχέσεις της χώρας μας με την Γιουγκοσλαβία, στα πλαίσια των αντιπαραθέσεων των Μεγάλων Δυνάμεων από το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου και κατά τον  Ψυχρό Πόλεμο. Οι αντιθέσεις Η.Π.Α. και Σοβιετικής Ένωσης, που ήταν σύμμαχες στον αγώνα εναντίον του Άξονα, ήρθαν στην επιφάνεια. Ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια του Ψυχρού Πολέμου -αν όχι το σημαντικότερο- εκτυλίχθηκε εδώ στα Βαλκάνια με άξονες την Ελλάδα και την Γιουγκοσλαβία.
 Στα Βαλκάνια έγινε  το πρώτο ρήγμα του υπαρκτού σοσιαλισμού με την αποσκίρτησση του Τίτο και της Γιουγκοσλαβίας από το σοβιετικό στρατόπεδο, που υπηρξε η αρχή του τέλους για το Ανατολικό Μπλοκ. Σ’ αυτό το μεγάλο παιχνίδι στα Βαλκάνια πρωταγωνίστησαν οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, τόσο το ΚΚΕ όσο κι οι ελληνικές κυβερνήσεις της εποχής, παραλληλα με τους ελιγμούς των Γιουγκοσλάβων των Ρώσων και των Αμερικανών. Το βιβλίο «Το παγκόσμιο παιχνίδι στα Βαλκάνια» επιχειιρεί να καταδείξει για πρώτη φορά αυτό το μεγάλο διεθνές παιχνίδι, που εκτυλίχθηκε στην περιοχή μας και όπου το μεγαλύτερο μέρος του πραγγματοποιήθηκε στα διπλωματικά παρασκήνια μακριά από το φως της μέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου