ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Επίσημα στοιχεία συγκρίνουν τους χρήστες του Facebook με τους...

fbaddicts
Μία νέα έρευνα είδε το φως της δημοσιότητα, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιστημονική έκδοση "Psychological Reports: Disability and Trauma". Συγκεκριμένα, στο πείραμα που προσπαθεί να αποδείξει πόσο μπορεί να εθιστεί στο facebook ένας μαθητής, συμμετείχαν 20 φοιτητές, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια, τα οποία αναφέρονταν στο πόσο άγχος μπορεί να μας προκαλέσει το Facebook.
Πέρα από το ερωτηματολόγιο, οι φοιτητές παρακολούθησαν μία σειρά εικόνων, μερικές από τι οποίες έχουν άμεση σχέση με το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι υπόλοιπες ήταν εντελώς άσχετες, αφού παρουσίαζαν διάφορα σήματα κυκλοφορίας.
Κάθε φορά που οι φοιτητές έβλεπαν μία εικόνα σχετική με το Facebook, έπρεπε να πατήσουν ένα κουμπί, ενώ παράλληλα κατέγραφαν με μηχανήματα την εγκεφαλική δραστηριότητά τους. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όταν κάποιος είχε εθιστεί με το Facebook, πατούσε πολύ πιο γρήγορα το κουμπί όταν έβλεπαν μία σχετική φωτογραφία.
Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα εκπλήσσει, καθώς διαπιστώθηκε πως η ταχύτατη αυτή αντίδραση του εγκεφάλου βασίζεται στην παρορμητικοί συμπεριφορά των εθισμένων ατόμων. Επίσης τόνισαν πως οι αντιδράσεις του είναι όμοιες με εκείνων που κάνουν χρήση κοκαΐνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου