ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Αρχίζουν σήμερα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Βόλο

Αρχίζουν σήμερα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Βόλο

11 Μαρτίου 2016, 12:35

Αποτέλεσμα εικόνας για μασκες
Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Βόλου, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις ξεκινούν από σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου όπου στην περιοχή του πεζόδρομου Κονταράτου – Κουμουνδούρου θα πραγματοποιηθούν μουσικά και χορευτικά δρώμενα από τις 18.00 το απόγευμα έως αργά το βράδυ και συγκεκριμένα το πρόγραμμα της Παρασκευής έχει διαμορφωθεί ως εξής:
18.00: Μουσικές στο ρυθμό του καρναβαλιού,18.30 – 19.30: Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βόλου σε ήχους Disco & Latin. 19.30 – 20.00: Χορευτικό πρόγραμμα από τη Σχολή Χορού Chorus Line, 20.00 – 22.30 Οι Red wine Band σε ήχους Latin – Jazz – Rock και με ελληνικό ρεπερτόριο, 22.30 – 23.00: Μουσική DJ και ζογκλέρ από την ομάδα «Αντηχείο», 23.00 – 1.00: Οι Brandy σουαρέ με μουσική Funk & Swing.
Το Σάββατο 12 Μαρτίου οι εκδηλώσεις ξεκινούν με την παιδική αποκριάτικη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Άθλησης και Νεολαίας «Αδαμόπουλος» από τις 11.00 το πρωί έως τις 14.00, με πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά και πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα από την ομάδα «Αντηχείο».
Στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής θα πραγματοποιηθεί στις 20.30 το βράδυ η μουσικοχορευτική παράσταση «Καρναβάλι των ζώων» με την Καμεράτα του Δημοτικού Ωδείου και τη Δημοτική Σχολή Χορού σε μουσική διεύθυνση του μαέστρου Ιωακείμ Μπαλτσαβιά.
Στον πεζόδρομο Κονταράτου – Κουμουνδούρου από τις 18.00 το απόγευμα, ξεκινούν δρώμενα ανάλογα με αυτά της Παρασκευής και συγκεκριμένα: 18.00 – 18.30: Χορευτικό πρόγραμμα από τη Σχολή Χορού Breake a Move, 18.30 – 20.30: Volos Jazz Ορχήστρα με Jazz & Latin μουσική, 20.30 – 21.00: Οι Brand Fatale με ήχους Ska – Reggae – Rock, 23.00 – 1.00: Τμήμα Jazz – Rock μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου σε ρυθμούς Latin, Funk, Swing.
Την Κυριακή 13 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που θα ξεκινήσει στις 16.00 το απόγευμα, από τη συμβολή των οδών Δημητριάδος με Φιλελλήνων, θα διέλθει από τις οδούς Δημητριάδος και Αργοναυτών με κατάληξη την περιοχή του Ηρώου, όπου θα πραγματοποιηθεί το κάψιμο του Καρνάβαλου και θα ακολουθήσει επίδειξη των χορευτικών δυνατοτήτων των τοπικών χορευτών – και στη συνέχεια «party» για τους συμμετέχοντες όλων των ηλικιών.
Στη μεγάλη παρέλαση θα συμμετάσχουν αποκριάτικα άρματα και περισσότεροι από 200 χορευτές που φοιτούν στις Σχολές Χορού της πόλης.
Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας συμμετέχει με άρμα του οποίου θέμα αποτελεί ο τοπικός μύθος του Κενταύρου και θα ακολουθείται από 80 μαθητές και γονείς «Αργω-πόρους» από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου με άρμα που αναδεικνύει τα οικονομικά βάρη των εμπόρων και θα ακολουθείται από τη θεατρική ομάδα «Δραπαίκτες» με ενδυμασία «γουρούνι στο σακί» – ως σάτιρα για τους εμπόρους που τυλίγονται σε ανάλογο «σακί» από την εφορία, ο Σύλλογος των καταστημάτων καφέ και εστίασης με άρμα που σατιρίζει τα προβλήματα του κλάδου και τίτλο «την κάναμε από κούπες».
Τα άρματα των φορέων αυτών θα συνοδεύονται από χορευτές των Σχολών Χορού Dance Academy της Δ. Ακρίβου.
Το 19ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου συμμετέχει με άρμα με θέμα τις μέλισσες.
Με άρμα που αναδεικνύει τον ακροβατικό χορό συμμετέχει και η Σχολή Χορού Nena Libre, το οποίο θα συνοδεύεται από μέλη της σχολής που θα κάνουν γνωστό στο ευρύ κοινό το cangoo jump. Το συγκεκριμένο άρμα θα συνοδεύουν καρναβαλιστές ντυμένοι με θέματα από το ζωικό βασίλειο και χορευτές από τη Σχολή Χορού Break a Move, καθώς και γονείς μαθητών της σχολής οι οποίοι επέλεξαν στολές «Μπύρα – Βαρέλι» και άλλα θέματα σχετικά με την κατανάλωση του αλκοόλ.
Ο πολιτιστικός και αθλητικός σύλλογος Αγίου Γεωργίου συμμετέχει με άρμα που έχει ως θέμα τη «Λίμνη των Κύκνων της Κάρλας».
Σε άρμα που δίνει νότα βενετσιάνικου καρναβαλιού θα εμφανιστούν τα μέλη της ομάδας της κ. Ελένης Γλύνη. Φορέματα, περούκες και μάσκες εποχής θα παρουσιαστούν από τα μέλη της ομάδας με τρόπο θεατρικό και το άρμα θα ακολουθούν χορευτικά ζευγάρια από τη Σχολή Χορού Chorus Line της Β. Τηλιοπούλου με ενδυμασία που παραπέμπει στις βενετσιάνικες νύχτες.
Τη Νέα Αγχίαλο θα εκπροσωπήσουν με άρμα οι «Πειρατές της Νέας Αγχιάλου», μέλη του πολιτιστικού και αθλητικού συλλόγου «Η Νέα Αγχίαλος», καθώς και γονείς και μαθητές του 25ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.
Την περιοχή του Διμηνίου θα εκπροσωπήσει άρμα στο οποίο θα παρουσιαστεί το αυτοκίνητο της δεκαετίας του ’60 που κατασκεύασε εξ’ ολοκλήρου ο κ. Κωνσταντίνος Λύγκος στο εργαστήριό του στο Διμήνι.
Της παρέλασης θα προπορεύεται η ομάδα κρουστών CARACATU την οποία θα ακολουθούν χορεύτριες και μαζορέτες της Σχολής Χορού Magic Steps με εντυπωσιακά κοστούμια και περίτεχνες χορογραφίες samba.
Με τον τερματισμό της καρναβαλικής παρέλασης θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από dj έως την καύση του καρνάβαλου και θα ακολουθήσει επίδειξη χορευτικών δυνατοτήτων των Σχολών Χορού που συμμετέχουν. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με αποκριάτικη μουσική.
Στις 20.30 το βράδυ, στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής θα πραγματοποιηθεί η συναυλία – παράσταση του τμήματος φωνητικής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου στο κλίμα του καρναβαλιού, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Σύλβια Τσιμπανάκου.
Τη Δευτέρα 14 Μαρτίου ο κύκλος εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί με τη γιορτή για τα Κούλουμα που θα πραγματοποιηθεί στο τμήμα της παραλίας μεταξύ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Αγίου Κωνσταντίνου παράλληλα με το πάρκο, όπου θα προσφερθούν νηστίσιμα εδέσματα, τσίπουρο και κρασί υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής σε συναυλία που θα δοθεί από τοπικό μουσικό σχήμα με επικεφαλής το Γιώργο Πάγκαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου