ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Ενδιαφέρουσα διάλεξη για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς

Ενδιαφέρουσα διάλεξη για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς

7 Μαρτίου 2016, 09:58

Παπαθανασίου
Η Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών διοργανώνει διάλεξη την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 και ώρα 7.00μ.μ. στην αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης «Δαμιανός Κυριαζής» (Κ. Καρτάλη – Κωνσταντά).
Ομιλήτρια θα είναι η Δρ. κ. Άρτεμις Α. Παπαθανασίου, Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών και την τελευταία διετία Πρόεδρος της Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO για την προστασία των πολιτιστικών αγαθών σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης.
Η ομιλήτρια θα πραγματευτεί το ενδιαφέρον όσο και επίκαιρο θέμα: «Διεθνές πλαίσιο προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς σε καιρό ειρήνης και πολέμου: μια στοχευμένη επισκόπηση».
Η εξειδίκευση της κ. Παπαθανασίου σε ζητήματα Ελληνο-Τουρκικών σχέσεων, σε ζητήματα Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, διεθνούς πυρηνικού δικαίου, σε ζητήματα οργανισμών Νοτιοανατολικής Ευρώπης και σε ζητήματα διεθνούς δικαίου πολιτιστικής κληρονομιάς, η εκ μέρους της εκπροσώπηση της χώρας μας σε διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα διεθνούς δικαίου, η συμμετοχή της σε διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση διμερών διακρατικών και πολυμερών συμβάσεων, όπως και η επιλογή της ως προέδρου της διεθνούς Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO για την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσης, στο πλαίσιο της οποίας συζητείται παγίως και η διαφορά Ελλάδας-Βρετανίας για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα, καθιστούν άκρως ενδιαφέρουσα την ομιλία της και τη συζήτηση, η οποία θα επακολουθήσει.
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου