ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Διεθνή διάκριση απέσπασε συσκευή του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Ν. Ιωνίας «Θ»

Διεθνή διάκριση απέσπασε συσκευή του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Ν. Ιωνίας «Θ»

12 Απριλίου 2016, 12:27
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό στη Γερμανία πέτυχε το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας με τη συσκευή που αφορούσε στην κεντρική καταμέτρηση της κατανάλωσης ενέργειας σε ένα σπίτι.
Το έργο έχει κατασκευαστεί εδώ και μερικά χρόνια και έλαβε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό της Ελλάδας «Τεχνομάθεια».
Ο διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου κ. Γιάννης Μπερέτας, ο καθηγητής κ. Ευστάθιος Αντωνίου και οι απόφοιτοι πλέον του σχολείου Δημήτρης και Αναστάσιος Καρμαγάλος δημιούργησαν τη συσκευή.
Ο διεθνής διαγωνισμός διενεργήθηκε από την γερμανική εταιρεία KNX που ασχολείται με τους αυτοματισμούς. Οι διαγωνιζόμενοι εντάχθηκαν σε επτά διαφορετικές κατηγορίες. Το Εργαστηριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας εντάχθηκε στην κατηγορία των νέων συναγωνιζόμενο με δεκάδες σχολεία από όλο τον κόσμο.
Τελικά κατάφερε και προκρίθηκε στην καλύτερη πεντάδα σημειώνοντας έτσι μια πολύ σημαντική διεθνή διάκριση.
Ο διευθυντής του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Νέας Ιωνίας κ. Γιάννης Μπερέτας τόνισε πως «το έργο με το οποίο συμμετείχαμε στο διεθνή διαγωνισμό, αφορούσε στην κεντρική καταμέτρηση της ηλεκτρικής θέρμανσης, του φυσικού αερίου και του νερού με τη χρήση οπτικών ινών. Πρόκειται για μια συσκευή που έχει και προγραμματισμό-λογισμικό και η οποία δημιουργήθηκε από το Εργαστηριακό Κέντρο. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την επιτυχία μας και τη διάκριση που λάβαμε στο διεθνή διαγωνισμό».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η συγκεκριμένη συσκευή έχει λάβει το πρώτο βραβείο στον ελληνικό διαγωνισμό «Τεχνομάθεια» και τώρα πέτυχε διεθνή διάκριση. Η ιδέα για την κατασκευή της προήρθε την περίοδο που στο Βόλο γίνονταν διάφορες εργασίες για την εγκατάσταση του φυσικού αερίου. Τότε είχε δημιουργηθεί η υποδομή για την τοποθέτηση των οπτικών ινών σε κάθε σπίτι και μέσω του διαδικτύου θα μπορούσε η αρμόδια υπηρεσία να βλέπει την καταμέτρηση στην κατανάλωση είτε του νερού είτε του ρεύματος είτε του αερίου. Παράλληλα και ο χρήστης μέσω του κινητού του τηλεφώνου θα μπορούσε να παρακολουθεί την κατανάλωση στην ενέργεια του σπιτιού του, ώστε να προσέχει και να μην υπερβαίνει τα όρια που έχει θέσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου