ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

21ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής στο Βόλο 7 Απριλίου 2016, 14:38

21ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής στο Βόλο

7 Απριλίου 2016, 14:38
Θρησκευτικό Φεστιβάλ 21_Αφίσα
Το Χορωδιακό Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Βόλου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί και φέτος δύο εβδομάδες πριν από το Πάσχα, όπως και τις είκοσι προηγούμενες φορές.
Είναι ένας καλλιτεχνικός θεσμός, πλέον, ένας θεσμός Πολιτισμού, που εγκαινιάστηκε το 1988 (19-20 Μαρτίου το 1ο φεστιβάλ) από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, με πρόεδρό τον αείμνηστο Γιάννη Σοφοκλέους, καλλιτεχνικό διευθυντή τον μαέστρο κ. Βλάση Μαστρογιάννη (έως το 1998), και καθιερώθηκε ως πανελλήνιας εμβέλειας στα χρόνια που μεσολάβησαν, με το ενδιαφέρον του νυν Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, με πρόεδρο μέχρι τον Μάιο 2014 τον κ. Αλέξανδρο Δημητρόπουλο και καλλιτεχνική διευθύντρια από το 1999 την Στάσα Τζάλλα.
Αντικείμενο αυτού του Φεστιβάλ ήταν εξ αρχής και παραμένει ο Ύμνος στον Θεό, μέσα από την Μουσική και τον Λόγο, με τους εκφραστικούς τρόπους που παρέχει τόσο το πολυφωνικό χορωδιακό τραγούδι όσο και η βυζαντινή υμνογραφία, στην πορεία προς τα Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Το 21ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Βόλου, που διοργανώνεται από την Βολιώτικη Χορωδία υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού και με συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, θα διεξαχθεί σε τρεις (3) ημέρες:
την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ώρα 19:00,
όπου θα ψάλουν ο Χορός των Ιερέων της Ι.Μ.Δημητριάδος με χοράρχη τον Πανοσιολογιώτατο Επιφάνιο Οικονόμου, ο Βυζαντινός Χορός Ψαλτριών «Αι Άδουσαι» με Δομεστίκαινα την Δρ. Σέβη Μαζέρα και ο Βυζαντινός Χορός του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» με χοράρχη τον κ. Ιωάννη Σχώρη.
το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, Ι.Ν. Αναλήψεως του Χριστού, ώρα 19:00,
με συμμετέχουσες την Χορωδία Εκπαιδευτικών Νομού Μαγνησίας υπό την διεύθυνση της κας. Στάσας Τζάλλα, την Μικτή Χορωδία Δημοτικής Ενότητας Αγριάς Δήμου Βόλου με μαέστρο την κα. Μάρω Σταμοπούλου, την Πολυφωνική Χορωδία Δήμου Βόλου υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Γιάννη Καρκάλα και την Βολιώτικη Χορωδία με μαέστρο την κα. Στάσα Τζάλλα.
και την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Χριστού, όπου η Βολιώτικη Χορωδία θα ψάλει στην Θεία Λειτουργία, σε χορωδιακή προσαρμογή Θεοδώρου Παπακωνσταντίνου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου