ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Είδηση ΣΟΚ για τα κινητά...

smartphones
Η συνεχής χρήση κινητού τηλεφώνου και smartphone, μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβής για την υγεία του χρήστη. Αναφέρεται από δημοσίευμα γνωστής εφημερίδας του εξωτερικού, πως οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για "text neck", επιβάρυνση δηλαδή του αυχένα, λόγω της στάσης που διατηρεί το σώμα μας καθώς γράφουμε. Κάτι τέτοιο έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως μία γυναίκα έπαθε κύφωση, ενώ οι ιατροί αιτιολόγησαν πως οφείλεται από τη στάση του σώματος καθώς χρησιμοποιούμε το κινητό.
Όπως είναι φυσικό, όλοι οι άνθρωποι έχουν ένα συγκεκριμένο βαθμό καμπυλότητας στην πλάτη, όταν όμως η καμπυλότητα ξεπερνά τις 45 μοίρες, τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα. Βέβαια ποικίλλουν οι αιτίες της κύφωσης και περιλαμβάνουν τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης, όπως δυσμορφίες, οστεοπόρωση, αρθρίτιδα, κακή στάση σώματος και αποτελέσματα γήρατος.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση η κύφωση ήταν ορθοστατική και μπορεί να προκληθεί από χρόνια λάθος στάση του σώματος. Αν η εμφάνιση της καμπυλότητας μπορούσε να μειωθεί μέσω ειδικών ασκήσεων, ώστε να αποφευχθεί η επιδείνωση της κατάστασης, δε θα ήταν δυνατό να αλλάξει πλήρως η κατάσταση στη σπονδυλική στήλη.
Η κύφωση είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζεται ολοένα και πιο συχνά σύμφωνα με καταξιωμένο χειρούργο σπονδυλική στήλης. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στον καθιστικό τρόπο ζωής, αφού πλέον πολλοί από εμάς ξοδεύουμε αρκετό χρόνο σκυμμένοι πάνω από μία οθόνη.
Οι ειδικοί επισημαίνουν πως το κεφάλι μας ζυγίζει 4 με 5 κιλά, η στάση όμως που έχουμε κοιτώντας συνεχώς προς τα κάτω είναι πολύ επιβλαβής κι ασκεί πίεση περισσότερων κιλών στο λαιμό.
Τα ορθοπεδικά προβλήματα δεν είναι τα μόνα που ενέχει η χρήση των smartphones, καθώς η σύμφωνα με έρευνες, η χρήση των smartphones μπορεί να κάνει το χαμόγελο λιγότερο λαμπερό. Όλα τα δεδομένα δείχνουν πως η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μειώνει κατά πολύ την αποτελεσματικότητα του σάλιου κι επομένως την προστασία των δοντιών από την τερηδόνα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όταν κάποιος ξοδεύει πολύ ώρα πάνω από ένα κινητό, τότε μειώνεται κατά πολύ η παραγωγή σάλιου. Τον προηγούμενο Ιούνιο, επιστήμονες ανέφεραν πως η συχνή χρήση κινητών μπορεί να επίσης να ελκύσει την προστατευτική επίστρωση του νικελίου, που έχουν τα σιδεράκι, στο σάλιο.
Η κορυφαία αμερικανική "Εφημερίδα της Ορθοδοντικής" αναφέρει πως το πρόβλημα προκαλείται από την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Οι ειδικοί σημειώνουν πως η χρήση smartphones πρέπει να γίνεται με μέτρο και χωρίς υπερβολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου