ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Εκοιμήθη ο π. Στυλιανός Ανανιάδης

Εκοιμήθη ο π. Στυλιανός Ανανιάδης

Σάββατο, 9 Απριλίου, 2016



Εκοιμήθη εν Κυρίω (9/4), σε ηλικία 88 ετών, ο Πρωτοπρεσβύτερος Στυλιανός Ανανιάδης, εκλεκτός κληρικός της Τοπικής μας Εκκλησίας, παλαίμαχος Εκπαιδευτικός και πολυγραφότατος συγγραφέας.
Ο π. Στυλιανός γεννήθηκε στο Βόλο το 1928. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε για 30 χρόνια ως Καθηγητής Θεολόγος στα Γυμνάσια και στα Λύκεια Βελεστίνου, Ζαγοράς, Καναλίων και Βόλου. Κατόπιν, υπηρέτησε ως λαϊκός Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, από του έτους 1974.
Μετά την συνταξιοδότησή του από την Εκπαίδευση, το 1990, χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Ποιμενάρχη μας, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο και τοποθετήθηκε τακτικός Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βόλου.
Διετέλεσε Πρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Γονέων Χριστιανικής Αγωγής ΓΕΧΑ (Παράρτημα Βόλου).
Ως Αγιογράφος, διηύθυνε την πρώτη Σχολή Αγιογραφίας της Τοπικής μας Εκκλησίας, που λειτουργούσε στην «Κατακόμβη» του Μητροπολιτικού μας Ναού.
Από το 1990 και για πολλά χρόνια, υπήρξε τακτικός ομιλητής της «Χριστιανικής Κοινωνικής Ενώσεως».
Διορίστηκε και υπηρέτησε ως Γραμματέας της «Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων» του Ιδρύματος Βόλου.
Προσέφερε τις υπηρεσίες του, ως κατηχητής και ομιλητής, στα Κατηχητικά Σχολεία της Ιεράς μας Μητροπόλεως, στις Κατασκηνώσεις, σε Κύκλους Συμμελέτης Αγίας Γραφής, σε Εσπερινά Κηρύγματα, στο Βελεστίνο, στον Άγιο Γεώργιο Φερών, στο Βόλο κ. α.
Μέχρι σήμερα, ήταν τακτικός παραγωγός του Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία», με εκπομπές σχετικές με την ερμηνεία των Ψαλμών και τα Αγιογραφικά Αναγνώσματα των Κυριακών.
Ο π. Στυλιανός, και ως Εκπαιδευτικός και ως Κληρικός, τιμήθηκε με ανάλογες τιμητικές διακρίσεις, για την κοινωνική, εκπαιδευτική και ιεραποστολική του προσφορά, από:
Α. Την Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας (1992)
Β. Την εν Βόλω Σχολή "Saint Joseph", για το εκεί διδακτικό του έργο.
Γ. Την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Παράρτημα Βόλου)
Δ. Το Εκκλ/κό Συμβούλιο του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Βόλου (2004)
Ε. Την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος (2014), για το απαράμιλλο Ιερατικό, εκπαιδευτικό και συγγραφικό του έργο.

Ο π. Στυλιανός ήταν έγγαμος, νυμφευμένος με την Δασκάλα - Παιδαγωγό Ιωάννα Τριβέλλα και είχε μία κόρη.
Συνέγραψε εξαιρετικά έργα στα Αποστολικά και Ευαγγελικά Αναγνώσματα των Κυριακών των ετών 2002-2007 (πέντε τόμοι), για «Θέματα πνευματικής οικοδομής και ψυχικής θεραπείας», το περίφημο πεντάτομο έργο του με την ερμηνεία των Ψαλμών και την ογκώδη ερμηνεία του Συμβόλου της Πίστεως, με τίτλο «Το Πιστεύω μας».
Η εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού π. Στυλιανού Ανανιάδη τελέστηκε, σε κλίμα συγκίνησης, στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Βόλου, χοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, με τη συμμετοχή μεγάλου πλήθους Κληρικών και λαϊκών αδελφών. Για τον εκλιπόντα μίλησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος επεσήμανε ότι ο π. Στυλιανός είχε τέλη «Χριστιανά, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά», εξήρε το αγαθό, το ειρηνικό και το επιεικές του χαρακτήρος του, ενώ τόνισε ότι με το έργο του σφράγισε μια ολόκληρη γενιά ηρωικών Θεολόγων - Εκπαιδευτικών, που γαλούχησαν αναρίθμητα πλήθη μαθητών στα νάματα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.
Εκ μέρους του ιερού Κλήρου, τον π. Στυλιανό αποχαιρέτησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ενώ αναγνώσθηκαν Ψηφίσματα εκ μέρους του Εκκλ/κού Συμβουλίου του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Βόλου και του Δ/κού Συμβουλίου της ΓΕΧΑ Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου