ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όσοι είστε γονείς πρέπει να το διαβάσετε...

paidia
Μέσα στον 21ο αιώνα  το ίντερνετ έχει δει ραγδαία εξέλιξη. Πλέον, σχεδόν σε κάθε σπίτι υπάρχει τουλάχιστον μία συσκευή που μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο, ενώ τα παιδιά εξοικειώνονται με αυτό ολοένα και πιο νωρίς.
Το ίντερνετ, πέρα από τη χρησιμότητά του, κρύβει πάρα πολλές παγίδες για του ανήλικους χρήστες. Αν και πολλοί γονείς γνωρίζουν για τους κινδύνους αυτού, δε μιλούν στα παιδιά τους για τα ζητήματα αυτά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η Kaspersky Lab, το 52% το γονιών θεωρούν πως αυξάνονται συνεχώς οι απειλές που αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι στο διαδίκτυο, ενώ μόνο το 36% συμβουλεύει τα παιδιά του σχετικά με αυτούς.
Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι 1 στους 5 γονείς δεν κάνει το παραμικρό, ώστε να προστατεύσει τα παιδιά του, αν και το 28%  δηλώνει πως γνωρίζει ότι παιδιά του έχουν έρθει αντιμέτωπα με τους κινδύνους του διαδικτύου, όπως είναι το cyberbullying και η παιδεραστία. Μάλιστα, το 47% των γονέων θεωρεί πως κινδυνεύει άμεσα η ψυχική υγεία των ανηλίκων από τη χρήση του διαδικτύου. 
Το ένα τρίτο των γονέων δηλώνει πως δεν έχει κανέναν έλεγχο σχετικά με το περιεχόμενο που βλέπουν τα παιδιά τους, ενώ το 62% δεν τους μιλά καθόλου σχετικά με τις απειλές του διαδικτύου.
Μόνο το 24% των γονέων ελέγχει το ιστορικό περιήγησης των παιδιών, ενώ το μόνο το 26% έχει εγκαταστήσει προγράμματα γονικού ελέγχου.
Το μήνυμα της έρευνας είναι ένα: Προστατέψτε τα παιδιά σας ΤΩΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου