ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Αφιέρωμα στα ιδρυτικά μέλη των «Ιώνων» Δ. Κωνσταντάρα – Σταθαρά και Ι. Κονταξή

Αφιέρωμα στα ιδρυτικά μέλη των «Ιώνων» Δ. Κωνσταντάρα – Σταθαρά και Ι. Κονταξή

15 Απριλίου 2016, 18:18
konstantaras_4_9_1951
Την Τετάρτη 20 Απριλίου και ώρα 19.00 στο Μουσείο της Πόλης στα Παλιά (Φερών 17) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιέρωμα σε δύο ιδρυτικά μέλη της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες», τους κ.κ. Δημήτρη Κωνσταντάρα – Σταθαρά και Γιάννη Κονταξή.
Η εκδήλωση, που οργανώνεται από τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και την Πολιτιστική Εστία «΄Ιωνες», πραγματοποιείται με το κλείσιμο της περιοδικής αναδρομικής έκθεσης στο έργο της Εστίας στο Μουσείο της Πόλης και σε αυτή θα τιμηθούν δύο από τα παλιότερα κι ενεργότερα μέλη της.
biblio
Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας – Σταθαράς, άοκνος ερευνητής της ιστορίας της Νέας Ιωνίας και των πρώτων κατοίκων της και συγγραφέας βιβλίων και μελετών με κύριο θέμα τον μικρασιατικό ελληνισμό και ο Γιάννης Κονταξής, επί χρόνια ταμίας της Εστίας και δημιουργός των περισσότερων εικαστικών έργων, που κοσμούν εκδόσεις και έντυπα προβολής των δραστηριοτήτων της. Συνολικά από την Εστία έχουν εκδοθεί έξι βιβλία του Δημ. Κωνσταντάρα – Σταθαρά, ενώ έχει επιμεληθεί και τα περισσότερα από τα ημερολόγια των Ιώνων. Αντίστοιχα τα σκίτσα του Γιάννη Κονταξή για τις ανάγκες εικονογράφησης των εκδόσεων και των εντύπων της Εστίας ξεπερνούν τα πενήντα.
KONTAXHS_01
Για το έργο των προαναφερθέντων και τη συνεισφορά τους στην ευόδωση των ιδρυτικών στόχων της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών, θα μιλήσουν οι κυρίες Κική Δανιηλίδου, εκπαιδευτικός, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας και Βάσσα Παρασκευά, Δρ. Θεολόγος. Συντονίζει η Άννα Πετσιάβα, φιλόλογος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου