ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Πολιτιστικό ημερολόγιο από την «Μαγνήτων Κιβωτός» με τις εκδηλώσεις όλων των φορέων της Μαγνησίας

Πολιτιστικό ημερολόγιο από την «Μαγνήτων Κιβωτός» με τις εκδηλώσεις όλων των φορέων της Μαγνησίας

COVER ekdilosies magniton - 1
Σε μια νέα πρωτοποριακή δράση για τα τοπικά δεδομένα προχωρά ο νέος φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».
Πρόκειται για τη έκδοση ενός πολιτιστικού ημερολογίου, όπου θα αποτυπωθούν εκδηλώσεις, (αν είναι δυνατόν και όλες), όλων των φορέων του Νομού Μαγνησίας, ώστε να είναι συγκεντρωμένες και διαθέσιμες τόσο στους επισκέπτες της περιοχής μας, όσο και στους μόνιμους κατοίκους του Νομού μας.
Ήδη ο φορέας της ΙΜΔ απέστειλε επιστολή στους Δημάρχους και γενικότερα του ΟΤΑ και τους Πολιτιστικούς Φορείς της Μαγνησίας, γνωστοποιώντας τους την πρόθεσή του, να προχωρήσει στη συγκεκριμένη έκδοση, ζητώντας από όλους όσους θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν την προσπάθεια.
Εδώ και δύο περίπου χρόνια η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού προχώρησε στη σύσταση του νέου φορέα Πολιτισμού της περιοχής μας, τη «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟ, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».
Ειδικότερα, μετά από σκέψη που υπήρξε από την πλευρά του Σεβασμιότατου μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου, αποφασίσθηκε να προχωρήσει η έκδοση ενός πολιτιστικού ημερολογίου, με τίτλο: «ΜΑΓΝΗΤΩΝ, εκδηλώσεις 2016»
Στόχος του εντύπου, είναι να συμπεριληφθούν όσες περισσότερες εκδηλώσεις, (αν είναι δυνατόν και όλες), όλων των φορέων του Νομού Μαγνησίας, ώστε να είναι συγκεντρωμένες και διαθέσιμες τόσο στους επισκέπτες της περιοχής μας, όσο και στους μόνιμους κατοίκους του Νομού μας.
Όπως τονίζεται από τον φορέα «δεν προσβλέπουμε να καλύψουμε τους ήδη λειτουργούντες πολιτιστικούς φορείς. Το αντίθετο. Με την προαναφερόμενη έκδοση, στόχος μας είναι να αναδείξουμε τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας, να συγκεντρώνουμε τις εκδηλώσεις που προγραμματίζουν σε διάφορες χρονικές στιγμές, και καταγράφοντάς τες να επιτύχουμε αφενός την ενημέρωση, αφετέρου να μην συμπίπτουν, κατά το δυνατόν, ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις την ίδια μέρα και ώρα».
Η έκδοση, θα μοιραστεί σε ξενοδοχεία και άλλα σημεία υποδοχής τουριστών, σε όλους τους δήμους της Μαγνησίας, θα αναρτηθεί ακόμη στο διαδίκτυο διευκολύνοντας όλους όσους ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν για τις επερχόμενες εκδηλώσεις, τόσο της Μητροπόλεως Δημητριάδος, όσο των Δήμων της Μαγνησίας, αλλά και των υπολοίπων πολιτιστικών φορέων.
Για την καταχώρηση ουδεμία οικονομική απαίτηση υπάρχει, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι τις 15 Απριλίου 2016 στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου hortargias@gmail.com, να κοινοποιήσουν τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει από την 1η Ιουνίου 2016 και μετά. Την επιμέλεια του εντύπου έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χορταργιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου