ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Στο Βόλο η 1η Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη

Στο Βόλο η 1η Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη


synedriako
Η 1η Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Μαΐου, στις 10π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Η Ιερατική Σύναξη συγκαλείται για πρώτη φορά και φέρνει κοντά τους Επισκόπους και τον Ιερό Κλήρο των θεσσαλικών Μητροπόλεων, με σκοπό την από κοινού αντιμετώπιση καίριων ποιμαντικών προβλημάτων.
Την πρώτη αυτή Σύναξη θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος  Ιερώνυμος Β΄, οι  Μητροπολίτες Σταγών καί Μετεώρων  Σεραφείμ, Λαρίσης & Τυρνάβου Ιγνάτιος, Ελασσώνος  Χαρίτων, Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος και Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος, καθώς και πολυπληθείς αντιπροσωπίες Κληρικών από τις αντίστοιχες Ιερές Μητροπόλεις.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά την εναρκτήρια Δέηση, θα προσφωνήσει ο φιλοξενών Μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος, θα χαιρετήσουν οι φιλοξενούμενοι Ιεράρχες και ο Μακαριώτατος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της συνάξεως.
Το γενικός θέμα της Συνάξεως θα είναι: «Ο Ορθόδοξος Κληρικός: ποιμένας και λειτουργός στο σύγχρονο κόσμο».
Επ’ αυτού θα εισηγηθούν: ο Πρωτ. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Γενικός Διευθυντής στο «Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αναπληρωτής Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Ψυχίατρος και ο Πρωτ. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Θα ακολουθήσει συζήτηση επί των εισηγήσεων και η καταληκτήρια προσλαλιά από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Κλειστά τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως
Την Δευτέρα 23 Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής της 1ης Πανθεσσαλικής Ιερατικής Συνάξεως, οι διοικητικές Υπηρεσίες και το Γραφείο Γάμων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, που στεγάζονται στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσιάτικα, θα παραμείνουν κλειστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου