ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

«Δεσποινίς ετών 39» απόψε στην Παλαιά Ηλεκτρική από τους «Σκηνοβάτες»

«Δεσποινίς ετών 39» απόψε στην Παλαιά Ηλεκτρική από τους «Σκηνοβάτες»

5 Ιανουαρίου 2016, 10:13
Σ22 Φ1 (3)
Μετά τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων με το «Ένα βότσαλο στη λίμνη», στο πλαίσιο πάντα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της πόλης μας, οι «Σκηνοβάτες» επανέρχονται σε παράσταση σήμερα 5 Ιανουαρίου, στις 9.15 το βράδυ, με μια ακόμη θεατρική τους επιτυχία, την κωμωδία των Αλ. Σακελλάριου και Χρ. Γιαννακόπουλου «Δεσποινίς ετών 39». Η είσοδος θα είναι και πάλι ελεύθερη.
Το έργο σατιρίζει εύστοχα ένα από τα πιο χαρακτηριστικά οικογενειακά έθιμα των προηγούμενων δεκαετιών, που απασχόλησε, σε μεγάλο βαθμό, τους θεατρικούς συγγραφείς της εποχής εκείνης και βεβαίως, τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Την ιερή υποχρέωση του αδελφού να μην παντρευτεί αν δεν αποκαταστήσει πρώτα την ανύπαντρη αδελφή του. Μια συνθήκη ζωής, που επισφραγιζόταν πολλές φορές και με την τελευταία επιθυμία των γονιών και καταντούσε στο τέλος σκληρή και άδικη, όταν η αδελφή δεν κατάφερνε να παντρευτεί. Τα αυστηρά ήθη της εποχής συμπαρέσυραν στην ίδια τύχη και τον συμπάσχοντα αδελφό, που ανέτρεπε, πολλές φορές, τον προγραμματισμό της δικής του ζωής…
Στην προκειμένη περίπτωση, ο εύπορος αδελφός, ερωτευμένος με μια νεότερή του, αποφασίζει να επιστρατεύσει ως έσχατο μέσο τις αγγελίες γάμου. Για να κρύψει την πραγματική ηλικία της αδελφής του, την παρουσιάζει σαν δεσποινίδα 39 ετών… Διάφορες κωμικοτραγικές καταστάσεις και ανατροπές θα φέρουν τους ήρωες αντιμέτωπους με τη μοίρα…
Οι συγγραφείς, με λεπτό χιούμορ και τρυφερότητα, ισορροπώντας αριστοτεχνικά ανάμεσα στο κωμικό και στο δραματικό, ανασύρουν τη συγκίνηση μέσα από τον πυρήνα της σάτιρας και αφήνουν ένα ακόμη ανεξίτηλο δείγμα θεατρικής γραφής.
Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Απόστολος Πλακόπουλος. Παίζουν επίσης οι Γιώργος Αποστολίδης, Θάλεια Δήμου, Δημήτρης Θεοχαράκης, Δημήτρης Καρατζόγλου, Ρία Κωστοπούλου, Νίκος Παλιούρας, Νικόλας Πλακόπουλος και Ειρήνη Σκουλή.
Μουσική: Νίκος Παπαργύρης.
Επιμέλεια κειμένων-στίχοι Ειρήνη Σκουλή.
Φωτογραφίες Παύλος Καρανίκος.
Πορτρέτα σκηνικού Στάθης Πλακόπουλος.
Ηχητική επεξεργασία Studio A440 Γ. Ζαγόρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου