ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Παρουσίαση του βιβλίου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ… μια αληθινή ιστορία », του Δ. Βλαχοπάνου στο Βόλο

Παρουσίαση του βιβλίου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ… μια αληθινή ιστορία », του Δ. Βλαχοπάνου στο Βόλο


Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, παρουσιάζεται την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 και ώρα 7.00 μ.μ. το βιβλίο με τίτλο «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ… Μια αληθινή ιστορία», του συγγραφέα Δημήτρη Βλαχοπάνου. Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη  της Ηπειρωτικής Αδελφότητας Νομού Μαγνησίας, της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού ,της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Ρήγα Φεραίου, του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και χωριών και του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών.
Ο συγγραφέας αναπλάθει με μυθιστορηματική γραφή το ματωμένο γάμο της Αλεξάνδρας, της νύφης του Κομμένου, την οποία εκτέλεσαν οι Γερμανοί ναζί στρατιώτες, μαζί με το γαμπρό και τους συγγενείς, τα χαράματα της Δευτέρας 16 Αυγούστου 1943, όταν μετέτρεψαν το χωριό σε ολοκαύτωμα και δολοφόνησαν τους κατοίκους του.
Το βιβλίο παρουσιάζει η δημοσιογράφος κα. Ρωσσάνα Πώποτα. Προλογίζει ο κ. Δημήτρης Χαντζαρόπουλος, Ειδικός Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Μαρτυρικών πόλεων και χωριών. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η κα. Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, ο κ. Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ρήγα Φεραίου και ο κ. Γιάννης Ζωΐδης, Πρόεδρος της Ηπειρωτικής Αδελφότητας Νομού Μαγνησίας.Σχολιάζει και συντονίζει η κα. Βασιλική Τράκη, Γεν. Γραμματέας της Ηπειρωτικής Αδελφότητας.
Θα προβληθεί επίσης ολιγόλεπτο βίντεο με μαρτυρίες επιζώντων του ολοκαυτώματος και του γάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου