ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ροχαλητό: Οι άγνωστες επιπτώσεις του στον εγκέφαλο

Ροχαλητό: Οι άγνωστες επιπτώσεις του στον εγκέφαλο

31 Ιανουαρίου 2016, 09:56
roxalito
Το ροχαλητό έχει συνδεθεί από πλήθος μελετών με διάφορες ασθένειες.
Παλαιότερη έρευνα Ούγγρων επιστημόνων διαπίστωσε ότι υπάρχει άρρηκτη σχέση μεταξύ του ροχαλητού και κινδύνων για το καρδιαγγειακό σύστημα, ενώ αμερικανοί επιστήμονες επισήμαναν ότι το ροχαλητό και η άπνοια στο ύπνο συνδέονται με τις γνωστικές διαταραχές και το Αλτσχάιμερ.
Νέα μελέτη επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Νέας Ουαλίας στην Αυστραλία ασχολήθηκε με το κατά πόσο συνδέεται το ροχαλητό και η υπνική άπνοια με τις αλλοιώσεις στον εγκέφαλο.
Μελέτησαν 13 ασθενείς οι οποίοι είχαν σοβαρή υπνική άπνοια για να δουν τη λειτουργία του εγκεφάλου τους.
Οι μαγνητικές και οι φασματογραφίες στις οποίες υποβλήθηκαν έδειξαν ότι υπήρχε πτώση του οξυγόνου στον εγκέφαλό τους από τις συνεχόμενες διακοπές της αναπνοής τους από το ροχαλητό και το σύνδρομο της υπνικής άπνοιας.
Όπως σημείωσαν οι ερευνητές, όλο αυτό επηρέαζε σημαντικά και μάλιστα αρνητικά τη λειτουργία του εγκεφάλου τους. Τόνισαν δε, ότι είναι πολύ πιο σοβαρό να παρουσιάζει κανείς πτώση της οξυγόνωσης τους εγκεφάλου κατά τη διάρκεια του ύπνου από ότι όταν είναι ξύπνιος.
Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται ότι τα παροδικά επεισόδια υποξίας προκαλούν επικίνδυνες αλλοιώσεις στον εγκέφαλο με κίνδυνο να υπάρξουν μακροχρόνιες επιπτώσεις, οι οποίες μάλιστα, είναι ακόμα πιο ανησυχητικές στα παιδιά, καθώς προκαλούνται προβλήματα στην ψυχοκινητική τους ανάπτυξη.
Πηγή www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου