ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Αντιδρούν οι Σύλλογοι Γονέων στην έκδοση ΑΦΜ και την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης

Αντιδρούν οι Σύλλογοι Γονέων στην έκδοση ΑΦΜ και την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης

15 Φεβρουαρίου 2016, 18:51

Ενημέρωση για τα οικονομικά στοιχεία που διέπουν τη λειτουργία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων είχαν πρόσφατα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Προϊστάμενο της ΔΟΥ Βόλου, κ. Χρήστο Τσαμπρινό. Για μία ακόμη φορά, εκφράστηκε η αντίρρηση της Ένωσης τόσο στην υποχρεωτικότητα έκδοσης και χρήσης του ΑΦΜ αλλά και της υποβολής φορολογικής δήλωσης, όσο και της επιβολής προστίμων για εκκρεμότητες παρελθόντων ετών, θέματα για τα οποία απαιτούνται ωστόσο, κυβερνητικές αποφάσεις.
Τα μέλη της Ένωσης και ο προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας συμφώνησαν ότι θα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των συλλόγων. Σημειώνεται πως για το συγκεκριμένο θέμα, τα μέλη του Δ.Σ. έχουν ενημερώσει τόσο τους κυβερνητικούς βουλευτές, όσο και άλλους αρμόδιους φορείς, ενώ αναμένεται να υπάρξει και νομοθετική παρέμβαση, κατόπιν του σχετικού αιτήματος.
Στο μεταξύ, τη νομική πλευρά του θέματος, τόσο της έκδοσης και χρήσης του ΑΦΜ, όσο και των καταστατικών των συλλόγων, μελέτησε και παρουσίασε σε εκδήλωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, ο συμπολίτης δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της Ένωσης, κ. Σταμάτης Παπαγγελής.
Ο ίδιος απάντησε στις πολλές απορίες που εκφράστηκαν εκ μέρους των εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων που παραβρέθηκαν, ενώ αναλυτικά, τα στοιχεία και συμπεράσματα που προέκυψαν, μπορεί κανείς να τα πληροφορηθεί, επισκεπτόμενος το blog της Ένωσης http://enosigoneonvolou.blogspot.gr/
Η κοπή της πίτας
Την καθιερωμένη πίτα της έκοψε η Ένωση, στο χώρο εκδηλώσεων του Σ.Δ.Ε. παρουσία εκπροσώπων συλλόγων γονέων για την καλή χρονιά, με τις ευχές όλων να είναι μια δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου