ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Συλλογή παραμυθιών του κόσμου – Παραστάσεις από το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Συλλογή παραμυθιών του κόσμου – Παραστάσεις από το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

4 Δεκεμβρίου 2015, 12:18
parastasi
Το Θεατρικό Εργαστήρι της Διεύθυνσης Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Βόλου. παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Από Ανατολή σε Δύση, παραμύθι να αρχινίσει…».
Πρόκειται για επιλεγμένη συλλογή παραμυθιών από όλο τον κόσμο. Μια παράσταση για παιδιά και για όσους αισθάνονται παιδιά. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον»: Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 21:00, Σάββατο 12 Δεκεμβρίου ώρα 11:00, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου ώρα 18:00, Σάββατο 19 Δεκεμβρίου ώρα 11:00, Κυριακή 20 Δεκεμβρίου ώρα 18:00. Είσοδος ελεύθερη.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δακτυλάς, Μουσική: Οδυσσέας Δακτυλάς.
Video: Φλώρα Παπαδάκη.
Ερμηνεύουν οι: Ράνια Θεοχαροπούλου, Στέφανος Βλαχάβας, Γιώργος Παπαδόπουλος, Κασσιανή Βαρδαλή, Μάρθα Παπαθανασίου, Βάσια Στάμου, Άλκηστις-Ελένη Κοσμά, Φρειδερίκη Μπεκίρη, Φλώρα Παπαδάκη, Άρτεμις Χατζηαποστολίδου.
Όλα ξεκινούν από ένα μπαούλο!
Ένα μπαούλο συνήθως έχει πια παλιά πράγματα, έχει αναμνήσεις, έχει σκόνη, στα παραμύθια μπορεί να έχει και θησαυρούς, αυτούς που ελπίζεις να βρεις ή αυτούς που δε μπορείς καν να φανταστείς…
Ένα μπαούλο κρύβει, προστατεύει, φυλακίζει…
Μας κάνει να πιστεύουμε ότι έχουμε φυλάξει κάτι πολύτιμο ή κρύψει κάτι που φοβόμαστε ν’ αντικρίσουμε, αλλά δεν έχουμε τη δύναμη ν’ αποχωριστούμε ή ότι έχουμε φυλακίσει ό,τι ομορφότερο μας έχει συμβεί, την παιδικότητά μας.
Τούτο το μπαούλο τα έχει όλα αυτά κι άλλα τόσα που δε φαίνονται…
Έχει τα όνειρά μας, αυτά που φυλάξαμε τόσο προσεκτικά να μην τα χλευάσουν, τα αλλοιώσουν, αυτά που κρύψαμε γιατί δεν τολμήσαμε ποτέ να τα εκπληρώσουμε, αλλά ούτε καν να πούμε, αυτά που φυλακίσαμε γιατί μας είπαν ότι είναι επικίνδυνα για τους μεγάλους…
Αυτά τα όνειρα αποφασίσαμε σ’ αυτό το ταξίδι – παράσταση να ελευθερώσουμε, να τα’ αφήσουμε να αναπνεύσουν ξανά, ν’ αντικρίσουν το φως, να τεντωθούν, ν’ απλωθούν παιχνιδιάρικα μπροστά σας.
Κι είναι όνειρα παραμυθένια ή ονειρικά παραμύθια, όπως σας αρέσει, για μας είναι το ίδιο. Έτσι ή αλλιώς είναι τα παιδιά που πολύ καλά είναι κρυμμένα μέσα σε όλους μας.
«Κάποτε ήταν ένα πολύ όμορφο κορίτσι, που το έλεγαν Αμάτα. Η Αμάτα ήταν ονειροπαρμένη και είχε όλο παράξενες ιδέες. Φανταζόταν πως… υπήρχε κάποιος άντρας στο φεγγάρι που της χαμογελούσε από ψηλά κάθε βράδυ».
«Κι όποιος περνούσε από εκεί το έριχνε κι αυτός στο χορό.
Κι αν τύχει και περάσεις, ίσως τους δεις ακόμα, όλους μαζί να χορεύουν. Μα δεν ξέρω αν θα γυρίσεις πίσω γιατί μπορεί να μείνεις για να χορέψεις μαζί τους».
Πληροφορίες Κέντρο Πληροφόρησης Δίαυλος.
Διεύθυνση: Τοπάλη 14 και Δημητριάδος, τηλέφωνο επικοινωνίας: 24210-25363.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου