ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Το σκάκι στην υπηρεσία της εκπαίδευσης – Βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς του Βόλου

Το σκάκι στην υπηρεσία της εκπαίδευσης – Βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς του Βόλου

16 Δεκεμβρίου 2015, 09:24
DSC_0598_resize
Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Σκακιού με τίτλο «Το σκάκι στην Παιδαγωγική Διαδικασία», για 30 εκπαιδευτικούς Α΄βαθμιας και Β΄βαθμιας εκπαίδευσης, που διοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων με Υπεύθυνο τον κ. Αντώνη Δ. Αντωνίου, σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. και την αρωγή του σκακιστικού Τμήματος του «Αθλου» Αγριάς, το «Πιονάκι».
DSC_0577_resize
Το Σεμινάριο διεξήχθη στην αίθουσα του Γενικού Λυκείου Αγριάς το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου με τη συνδρομή των εκπροσώπων της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. κ. Γιώργου Παγουρόπουλου και Βαϊοπούλου Γιώτας και του κ. Αντώνη Σουλικιά του «Άθλου».
Οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για το πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σκάκι ως εργαλείο κατά την εκπαιδευτική διαδικασία, έμαθαν (όσοι δε γνώριζαν) τις βασικές κινήσεις και έπαιξαν σκάκι.
DSC_0578_resize
Όπως μεταξύ άλλων τονίστηκε, το σκάκι είναι άθλημα, είναι πνευματικό παιχνίδι, σπορ, χόμπι μοναδικό αλλά και μια ανεπανάληπτη ενασχόληση που προάγει τον πολιτισμό και τις ιδιαίτερες ψυχικές συναισθηματικές λειτουργίες των ανθρώπων και κυρίως των νέων.
Αυτό λοιπόν υιοθετώντας η πολιτεία και ειδικά η εκπαιδευτική κοινότητα, καλλιεργεί την σκακιστική συνείδηση στους μαθητές των σχολείων.
DSC_0579_resize
Μέσω προγραμμάτων που οι ευαισθητοποιημένοι και ενημερωμένοι στο άθλημα εκπαιδευτικοί υλοποιούν στα σχολεία, προωθούν και προάγουν το εξαιρετικό αυτό άθλημα και εκπληρώνουν τις πνευματικές δυνατότητες των μικρών μαθητών.
Το Σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την απονομή Βεβαιώσεων Πτυχίων Προπονητή Σκακιού Α΄βαθμού.

DSC_0596_resize 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου