ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Οι εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

Οι εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

5 Απριλίου 2016, 11:45

?
Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων συνεχίζει τον προγραμματισμό και την υλοποίηση εκδηλώσεων συνδιοργανώνοντας μια σειρά από αυτές σε συνεργασία με αθλητικούς, πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς της περιοχής.
Στον χώρο του αθλητισμού, σε συνεργασία με την Αεραθλητική Ένωση Μαγνησίας και την 111 Π.Μ. sστις 14-15 Μάη διοργανώνεται η 11η Πανελλήνια Επίδειξη Αερομοντέλων , που αποτελεί για 11η συνεχόμενη χρονιά την μεγαλύτερη εκδήλωση αερομοντελιστών στην Ελλάδα και θα περιλαμβάνει στατική έκθεση αερομοντέλων καθώς και πτητική επίδειξη. Επίσης με τον Σύλλογο Δρομέων Βόλου και τον Δήμο Βόλου διοργανώνεται στις 16 Απρίλη ο 2ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Βόλου (Παραλία – Πευκάκια – Αλυκές – Άγιος Στέφανος κι επιστροφή), αθλητικό γεγονός κατά το οποίο οι δρομείς και οι συνοδοί τους συνδυάζοντας διαμονή Σαββατοκύριακου θα τονώσουν την τοπική αγορά.
Στον πολιτιστικό τομέα, με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πλέγμα» συνδιοργανώνεται το καλοκαίρι στη Χώρα της Σκοπέλου το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» προς τιμή του εμπνευσμένου χοροδιδάσκαλου Διαμαντή Παλαιολόγου. Όραμά των διοργανωτών και της μεγάλης ομάδας των εθελοντών του είναι η καθιέρωση του φεστιβάλ ως μιας ανοικτής γιορτής που θα φέρνει κοντά χορευτές και συγκροτήματα από ολόκληρο τον κόσμο και η ανάδειξη της Σκοπέλου ως κέντρου λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης. Αναμένονται δεκάδες συγκροτήματα με περισσότερους από 600 χορευτές από διάφορες γωνιές της χώρας μας και την Κύπρο, ενώ περισσότεροι από 7000 θεατές θα το παρακολουθήσουν με ελεύθερη είσοδο, γεγονός που συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς του νησιού. Ακόμη μες στον Απρίλη συνδιοργανώνεται με την  Βολιώτικη Χορωδία υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος το 21ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής» στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Χριστού στο Βόλο, φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα από το 1988 με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα που φτάνουν περίπου τις 130, καταξιώνοντας το έτσι ως ένα επιτυχημένο και υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου θεσμό στα χορωδιακά δρώμενα της πατρίδας μας, ενώ θα είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που θα εμφανιστούν στην ίδια εκδήλωση σχεδόν όλες οι Χορωδίες της περιοχής μας.
Τέλος, στον τομέα της κοινωνικής ευαισθητοποίησης, σε λίγες ημέρες θα λάβει χώρα στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειο Βόλου σειρά θεατρικών παραστάσεων υπέρ του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και στόχο την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για τον αγώνα που με κουράγιο δίνουν οι καρκινοπαθείς.
 «Οι δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας λόγω της οικονομικής κατάστασης αποφέρουν δεδομένο και μετρήσιμο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών. Παρόλα αυτά, επιδιώκουμε να είμαστε  δυναμικά παρόντες και στους τομείς του Αθλητισμού – Πολιτισμού. Έτσι, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων συνεχίζει να στηρίζει δράσεις που συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του αθλητισμού, την ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού μας αποθέματος, την προβολή ευαίσθητων κοινωνικά θεμάτων, τη δημιουργία κινήτρων ενασχόλησης ιδίως των νέων με υγιείς δράσεις, και την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή μας», επισημαίνει σχετικά η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου